Over Carine


Carine Aartsen
Carine Aartsen is geboren op vier oktober 1951. Ze volgde in de periode 1967 – 1972 de lerarenopleiding en academieklas op de academie in Tilburg. Al vroeg in haar leven was duidelijk dat ze wilde tekenen en schilderen. Na haar opleiding combineerde ze lesgeven met schilderen. Carine was internationaal actief met tentoonstellingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Cyprus. Sinds 1992 heeft ze haar schildersatelier in Oirschot. Ze werd steeds vaker voor opdrachten gevraagd. Enkele van haar meest recente werken staan op deze website.
Carine en haar vader

Een belangrijke invloed op Carine’s manier van werken had haar vader, met wie ze vaak wandelde en foto’s maakte. Zijn manier van kijken werkt ook door in haar schilderkunst. Een hoogtepunt in Carine’s leven was een vijf weken durende rondreis in Kenia die ze maakte op negentienjarige leeftijd, waar zowel natuur als cultuur diepe indruk achterlieten.
De andere manier van leven die ze tegenkwam was bijzonder vormend, omdat deze nieuwe wereld Carine ook met een nieuwe blik naar ‘thuis’ liet kijken. De interactie tussen mensen, natuur, cultuur en ideeën is daarom een belangrijk thema in Carine’s kunst geworden.