Schilderijen

Carine heeft in diverse stijlen geschilderd voordat ze uitkwam bij haar huidige manier van werken. Van geometrisch abstracte schilderijen ontwikkelde ze zich naar verhalende beelden en uitdrukkingen. Ook symbolen zijn belangrijk binnen deze stijl. Door met transparante lagen te werken, is het mogelijk om verschillende werelden naar voren te brengen. Dit zorgt voor een boeiend schouwspel, want steeds springt een element naar voren dat bij een andere lichtval weer naar de achtergrond verdwijnt. Carine’s schilderijen vertellen zichzelf en lijken steeds te bewegen om een nieuw hoofdstuk onder de aandacht te brengen.

Detail uit schilderij uit 2007

Op deze manier kunnen gedachten, herinneringen en dromen worden verbeeld naast bestaande dingen en mensen. Niet alleen de strikte realiteit is van belang, maar ook de ideeënwereld die er achter schuilgaat. Ideeën en dromen spelen immers een grote rol in ons leven en vormen de manier waarop wij de wereld ervaren. Bij Carine gaat het vaak over mensen, de relatie tot elkaar en de wereld om ons heen.

Een schilderij in opdracht krijgt vorm door de ontmoeting tussen de opdrachtgever en Carine. Daar ontstaan nieuwe ideeën en beelden. Belangrijke elementen van het schilderij worden samengenomen en gecomponeerd, waarbij de balans belangrijk is. Daarna ontstaat het schilderij laag voor laag zoals er hoofdstukken aan een boek worden bijgeschreven. Uiteindelijk is het werk klaar en vertelt het een eigen verhaal dat blijft boeien en geen dag hetzelfde is.